Vi har nettopp fått inn det nyeste Elle bladet for April 2014.  På side 170 står det en kjempeinteressant artikkel om grønne og økologiske produkter! Dette er noe vi er veldig opptatt av her på salongen vår og ønsker at flere skal få god informasjon om dette temaet. Tips til alle sammen: last den app-en Skin Deep der du kan scanne strekkoden på produktene dine å se hvilken score produktet får. App-en har vurdert over 72000 produkter fra 2500 forskjellige merker og med 9000 ingredienser.

IMG_8033

» Det er lett å bli forvirret i alle begrepene som brukes innen økologisk og miljøvennlig kosmetikk. Det fremstår som en eneste stor jungel av fremmedord, sertifiseringer og ingredienser. Så hva betyr det at et produkt er økologisk? Først og fremst må produktet inneholde økologisk dyrkede ingredienser, som er fremstilt uten bruk av sprøytemidler, kunstgjødsel og giftige eller ikke-nedbrytbare stoffer. Alle ingrediensene i et økologisk produkt er biologisk nedbrytbare, forurenser ikke og respekterer miljøet. Produktet skal være fritt for kjemikalier og gifstoffer, parabener, parfyme, silikoner, fyllstoffer og mineraloljer, for å nevne noe.

Grønn forvirring. Grønn kosmetikk er et felt hvor det er lett å bli forvirret. Det er viktig å skille mellom økologsik og naturlig, og ord som eco og organisk kan lett forveksles med økologisk. Når et produkt er merket med eco betyr det at produktet er miljøvennlig. Ordet organisk forveksles ofte med det engelske ordet organic, som betyr økologisk. På norsk betyr organisk i forbindelse med kosmetikk bare at produktet er nedbrytbart. Mange produkter markedsføres og merkes som naturlige, men det betyr egentlig bare at produktet inneholder ingredienser fra naturen og stiller ingen krav til dyrkingsmetode eller andre tilsatte stoffer. Enkelte merker legger til et grønt symbol på pakningen for å få det til å se ut som produktet er sertifisert, noe som får produktet til å framstå grønnere enn det faktisk er. Problemet er at ord som økologisk og naturlig ikker er beskyttet, alle kan kalle produktet sitt økologisk så lenge det inneholder en ingrediens som er økologisk. Det du må se etter, er hvilke sertifiseringer produktet har. Et økologisk sertifisert produkt oppfyller kravene for økologisk produksjon og er produsert etter strenge prosedyrer. Når du bruker sertifiserte økologiske produkter, er du garantert rene produkter uten giftstoffer. Alt fra innhold til forpakning skal være miljøvennlig produsert, bærekraftig og biologisk nedbrytbart. Det stilles også strenge krav til dyretesting; verken ingrediensene eller det ferdige produktet kan være testet på dyr.

Forvent det beste. Fordelene ved å bruke en ren økologisk hudpleieserie(hår), er at produktene inneholder ingredienser med større konsentrasjon av pleiestoffer enn tradisjonelle naturlige ingredienser. Dette gjelder vitaminer, antioksidanter, sporstoffer og økologiske elementer som aminosyrer og fettsyrer som hjelper å opprettholde hudens naturlige funksjoner, sier Camilla Schjelderup, daglig leder og innehaver av Gimle Økologiske Parfymeri i Oslo. Selv om interessen for økologisk kosmetikk øker og det stadig lanseres nye økologiske produkter, er det fortsatt en misoppfatning der ute. Mange tror at økologisk hudpleie bare er oljer som lukter rart! Du skal forvente det samme av et økologisk produkt som av ett av vanlig merke. Jeg vil ha aktive ingredienser som jobber med huden. Det er enorm forskjell på økologiske serier, still kritiske spørsmål og forvent det beste, sier Schelderup.

Frykter cocktail-effekt. En viktig grunn for å velge økologiske produkter er å unngå parabener; en gruppe kjemikalier som brukes som konserveringsmidler i store deler av kosmetikken som selges i dag. Parabener  står på EUs liste over mulige hormonforstyrrende stoffer, og EUs vitenskapskomitè har foreløpig konkludert med at enkelte parabener er trygge å bruke i kosmetikk under strenge grenseverdier. Det mange frykter er den såkalte cocktail-effekten, altså at det er den samlede mengden skadelige stoffer vi daglig spiser og smører oss med som vi ikke vet effekten av på lang sikt. Om du gjør et bevisst valg av de produktene du bruker vil du garantert unngå sprøytemidler og en lang rekke andre potensielt skadelige stoffer. I tillegg til at det er bedre for både hud og helse, skåner du også natur og miljø, og produktene er heller ikke testet på dyr.

Anerkjente sertifiseringer: EcoCert, USDA, BDIH, Soil Association, Ø-merket, Cosmos, Svanen, Grønn Frisør, German Allergy and Asthma Association.

 

Vi er jo som sikkert mange av dere vet, Grønn Salong, dvs at vi fører økologiske og grønne produkter samt farge og div andre salongbehandlinger. Gjerne kom innom, ring oss eller send en mail om dere har noen sprøsmål.

 

Stiluett Frisør.